Promotieteksten cultuuronderwijs

Onze opdrachtgever CultuurSchakel lanceert binnenkort een nieuwe website voor Cultuuronderwijs op zijn Haags, een initiatief dat de verbinding legt tussen het Haagse cultuuraanbod en het basisonderwijs in de stad. Wij werden gevraagd om promotieteksten voor de verschillende projecten te schrijven. Dit zijn er 128.

Tekstschrijven voor de Haagse Ladekast

Cultuuronderwijs op zijn Haags werkt als een soort ladekast. Leraren kunnen er voor alle groepen en voor alle kunstdisciplines projecten vinden. Groep 1 kan bijvoorbeeld een vliegerdans uitvoeren op het Scheveningse strand en groep 8 maakt bijvoorbeeld een film met hulp van het Haags Filmhuis. Onze teksten zijn bedoeld om het grasduinen door de ladekast gemakkelijk te maken en leraren enthousiast te maken om ermee aan de slag te gaan.

Tekstschrijver voor cultuur

Voor dit project konden we onze ervaring als tekstschrijver voor commerciĆ«le communicatie goed gebruiken. Cultuur is iets anders dan hamburgers of varifocale glazen, maar in deze tijd moet ook de culturele sector zichzelf ‘verkopen’. De projecten van Cultuuronderwijs op zijn Haags zijn vaak prikkelend en uitdagend. Ze vormen een fantastische aanvulling op het lesaanbod, maar vragen wel iets van de leraren. Onze teksten moeten hen overtuigen dat deze moeite meer dan loont. Binnenkort online, we houden je op de hoogte.